Consultatie
HOE VERLOOPT EEN CONSULTATIE IN DE PRAKTIJK ESSOME?
Het overleg binnen het kantoor verloopt in drie fasen:
– het verzamelen van informatie
– de observatie en de specifieke testen
– de osteopatische behandeling
1-ANAMNESE
Tijdens het consult wordt een anamnese opgesteld op basis van de persoonlijke anamnese en geschiedenis van de patiënt. Er worden vragen gesteld om de reden van het consult te verduidelijken en ten tweede zijn de vragen algemener om de huidige toestand en de geschiedenis van de patiënt te begrijpen. Deze informatie zal helpen bij het bepalen van de oorsprong en ook het beloop van functiestoornissen om het herstel van de interactie tussen de verschillende componenten en niveaus te vergemakkelijken.
2- Observatie- en testfase
Dan begint de fase van observatie en specifieke tests. De beoefenaar evalueert de mobiliteit van de patiënt en zijn houdingen door middel van osteopathische tests die het mogelijk maken de zones van beperkingen en disfuncties die de pijn veroorzaken te detecteren. Met behulp van deze tests wordt de osteopaat geleid tot het stellen van een osteopathische diagnose.
3- Osteopathische behandeling
Als laatste vindt de osteopathische behandeling plaats. De behandeltechnieken worden aangepast aan elke patiënt in functie van de diagnose, zijn leeftijd, zijn morfologie, zijn antecedenten, de pijn waarover hij klaagt en zijn emotionele toestand. Deze helende technieken helpen de interactie tussen weefsels te herstellen en activeren het zelfgenezend vermogen dat bij alle mensen aanwezig is. Tijdens het verlenen van zorg legt de osteopaat de patiënt elke stap en elke uitgevoerde techniek uit. Aan het einde van de sessie doet de behandelaar enkele aanbevelingen over het gedrag dat de patiënt moet nemen om het gunstige effect van de toegepaste technieken te optimaliseren.
De duur van de sessie duurt ongeveer 45 minuten tot 1 uur
WANNEER CONTACT OPNEMEN MET UW therapeut?
Preventief of curatief kunt u een afspraak maken met uw osteopaat. Osteopathie houdt zich bezig met alle belangrijke systemen van het lichaam:
het orthopedisch systeem en bewegingsapparaat:
gewrichtspijn, verstuikingen, tendinitis, lage rugpijn, rugpijn, costalgie, nekpijn, schouderpijn, gewrichtspijn,
scoliose, pubalgie, coccygeale pijn, kaakpijn
het neurologische systeem:
cervico-brachiale, intercostale, faciale, Arnold
neuralgie, cruralgia, ischias, trauma gevolgen (breuken, vallen, enz.) het cardiovasculaire systeem: stoornissen in de bloedsomloop van de onderste ledematen, veneuze congestie, aambeien, hartkloppingen, onderdrukkingen
het spijsverteringsstelsel:
opgeblazen gevoel, spijsverteringsstoornissen, zure reflux, moeilijke spijsvertering, constipatie, hiatus hernia, winderigheid, lever- en galaandoeningen, colitis, orgaanptosis, moeilijke spijsvertering, gastritis, maagzuur
NKO systeem en longen
rhinitis, sinusitis, duizeligheid, zoemen, hoofdpijn, migraine, bronchitis, astma, bronchiolitis
overblijfselen van trauma
fracturen, whiplash, verstuikingen, val, autoongelukken, littekens,…
Het vegetatieve systeem
Depressieve toestanden, hypernervositeit, angst, stress, slaapstoornissen, spasmofilie …
Neem contact op
Voor een afspraak kunt u een sms sturen naar 0487112369.
Tijdens het werken is het niet altijd mogelijk oproepen te beantwoorden.